Samen met kinderen groeien | Over mezelf
bewust bezield ouderschap opvoeding persoonlijke groei vereenvoudig je leven levensstijl gezin slow living moeder mama blog grenzen stellen loslaten zorgen baby peuter kleuter kind
20004
page,page-id-20004,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Over mezelf

"When you are at your most vulnerable, you are at your most powerful." Gabrielle Roth

Zelf laat ik me graag inspireren door de open en kwetsbare verhalen van andere moeders. Hier wil ik mijn ervaringen over moederschap delen met anderen. Ik ben me er van bewust dat ik me kwetsbaar opstel in deze blog. Het is mijn manier om mijn passies te delen met de wereld, om met anderen in contact te komen die op dezelfde manier in het leven en in het ouderschap staan.

De dag dat ik moeder werd, ben ik op een andere manier gaan leven. Mijn kinderen tonen me wat echt belangrijk is en helpen me steeds weer om flexibel te zijn, te veranderen en te groeien als mens. Mijn blog is een ode aan deze kleine grote leraars in mijn leven, een ode aan de liefde, een ode aan het leven zelf.
11140044_10206235437876812_9154110081618577582_n

Mijn missie

Mijn droom is om ouders te kunnen inspireren tot aan andere visie op ouderschap en opvoeding. Vaak wordt gezegd dat we moeten investeren in onze kinderen omdat die de toekomst vertegenwoordigen. Daarnaast moeten we ook écht investeren in ouders, die de moeilijk en zware taak toebedeeld krijgen om kinderen te helpen opgroeien als krachtige mensen. In onze maatschappij is het ouderschap niet evident. De duidelijke richtlijnen zijn verdwenen, en dat is maar goed ook. Maar nu zitten velen van ons met vragen en onzekerheid. We combineren allemaal een drukke job, een relatie, een gezinsleven, hobby’s, sociale contacten (letterlijk en virtueel). En we willen méér in het leven, we willen groeien, genieten, dingen beleven, verdiepen, onszelf beter leren kennen, onze relaties verdiepen, onze eigen weg vinden in het leven, onze ziel volgen. We willen ons gewoon goed in ons vellen voelen en gelukkig zijn…

Waarom zouden we ouderschap niet kunnen gebruiken als een middel waarbinnen we kunnen groeien als mens op weg naar… Het zijn niet enkel onze kinderen die opgroeien. We kunnen meegroeien met onze kinderen. Zo maken we de reis écht de moeite waard, ook voor ons als ouders.

Mijn gezin

Ik ben Sofie, samen met mijn man trotse ouder van 2 jonge kindjes,
gepassioneerd door relaties, emoties en het leven zelf
en van nature steeds op zoek naar manieren om het leven te verdiepen.

Mijn dochtertje heet Lieselot (°2010),
een vrolijke spring-in-’t-veld die altijd aan het praten is
en enthousiast & druk in de weer met nieuwe projecten.

Mijn zoontje kreeg de naam Lucas (°2011),
een rustige en zachte jongen die zeker en vast weet wat genieten is.
We noemen hem onze kleine Boeddha.
De liefde van mijn leven, Lode, is een fantastische vader.
Zonder zijn aanwezigheid als vader, zijn steun en vertrouwen in mij,
zou ik mijn reis in bezield ouderschap en deze blog nooit kunnen maken.
Mijn kinderen hebben mij vanbinnen als mens veranderd. Ze zijn mijn dagdagelijkse leermeesters, mijn grootste uitdagers, mijn grootste bron van frustratie en ook van diepe vreugde en geluk. Ze hebben me de essentie van mijn leven getoond. De weg naar bezield ouderschap is een bron van verrijking voor mijn leven.

Over mezelf

Elke dag probeer ik bewust te kiezen hoe ik mijn leven vorm wil geven op een manier die past bij wie ik echt ben. Stilzitten is niet mijn sterkste kant. Ik ben dan ook een professionele duizendpoot: psycholoog, ademcoach, blogster, lesgever, groepsbegeleider, opruimcoach in wording en webdesigner. Al is mijn voornaamste en meest betekenisvolle beroep dat van mama!

Ik ben opgeleid als klinisch psycholoog en heel dankbaar voor die professionele basis, omdat het me helpt om dingen te funderen en te kaderen. Het is de bril waardoor ik kijk, maar dit is niet wie ik ben! Ik kies er niet meer voor om te focussen op problemen en pathologie bij onszelf of bij onze kinderen. Mijn doel is mensen te inspireren en te coachen naar een ontspannen en bezield ouderschap. Daarvoor gebruik ik mijn professionele tools als en mijn ervaring als mens en als moeder.

Mijn sterkste kwaliteit is het feit dat ik alles waarmee ik werk in mijn workshops en coaching ook persoonlijk gebruik in mijn eigen leven. Zo geef ik passie en bezieling aan mijn werk.

Getuigenissen