Samen met kinderen groeien | Welk soort gezin wil jij?
bewust bezield ouderschap opvoeding persoonlijke groei vereenvoudig je leven levensstijl gezin slow living moeder mama blog grenzen stellen loslaten zorgen baby peuter kleuter kind
20501
single,single-post,postid-20501,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
4293271920_a17477aed9_b

Welk soort gezin wil jij?

Er zijn zo van die ochtenden… frustraties, roepen, tranen, haasten, gevecht, verwijten. En een diepe zucht als de kids goed en wel op school geraakt zijn. Dit is niet waar ik van droomde toen ik moeder werd!

Er zijn zo van die dagen waarop ik me afvraag waarom mensen een gezin met kinderen zouden willen! Ze beroven je van je vrijheid, ze schreeuwen net iets meer om aandacht als je echt doodmoe bent, ze zijn emotionele vulkaantjes die niet nalaten te tonen hoe ze zich voelen op elk moment en op elke plek, ook als het écht niet het moment is…

Op zo’n dagen neem ik altijd even de tijd om mezelf te herinneren aan waarom ik zo graag een moeder ben.

Ik kies om mezelf te herinneren aan het gezin waar ik van droom, het gezin waar ik van kan genieten…

Ik wil een gezin waar we onszelf kunnen zijn.

Ik wil een gezin waar de tijd af en toe kan stilstaan, zodat we tot rust kunnen komen.

Ik wil een gezin waar iedereen zich kan ontplooien en zichzelf kan zijn.

Ik wil een gezin waar we elkaar kunnen vertrouwen en ruimte geven.

Ik wil een gezin waar iedereen kan genieten van elkaars nabijheid.

Ik wil een gezin waar we respectvol tegen elkaar praten en in gelijkwaardigheid met elkaar omgaan.

Ik wil een gezin waarin grenzen gerespecteerd worden, de mijne, die van mijn partner, die van mijn kinderen.

Ik wil een gezin waarin mensen verschillend mogen zijn.

Ik wil een gezin waarin tijd gemaakt wordt voor elkaar, ook als onze interesses of aandacht eigenlijk elders liggen.

Ik wil een gezin waarin we kiezen om te investeren in elkaar.

Welk soort gezin wil jij? Durf te dromen!

Wil je de tijd nemen om er echt te zijn voor je kinderen? Wil je je boek / tijdschrift / tablet  / smart phone / computer even opzij leggen om te luisteren naar het verhaal van je dochter? Wil je leren hoe je kan omgaan met je kinderen zonder roepen en verwijten? Wil je leren hoe je kan rekening houden met anderen zonder jezelf te vergeten?

Wil je dit écht?
Ben jij ook bereid om te doen wat nodig is om je droom te kunnen beleven?

Foto credit: Harold Lloyd via Flickr

No Comments

Post a Comment