Samen met kinderen groeien | Workshops
bewust bezield ouderschap opvoeding persoonlijke groei vereenvoudig je leven levensstijl gezin slow living moeder mama blog grenzen stellen loslaten zorgen baby peuter kleuter kind
18454
page,page-id-18454,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Workshops

"Ask yourself what is really important and them have the courage to build your life around it." Oprah Winfrey
14292816949_01bc194f80_k
 • Graag vooraf inschrijven via de website, de plaatsen zijn beperkt.
 • Reeks van 5 avonden: nieuwe data binnenkort beschikbaar
 • 19u30-21u00, 100€ voor de reeks
 • Min 4, max 8 personen
 • Meebrengen: een foto van je kind(eren), pen en papier en gemakkelijke kledij.
 • Adres: hemelrijkstraat 23 | 8510 marke (kortrijk)
inschrijven

Cursus bewust ouderschap

Roepen, dreigen, straffen, omkopen, negeren,… We tonen niet steeds onze mooiste kant als ouders in de omgang met onze kinderen. Ik weet dat geen enkele ouder dit met plezier doet. We denken dat het nodig is of we zien geen andere opties.

In deze cursus krijg je handvatten die kunnen helpen om een ontspannen ouder te zijn en bewust om te gaan met je kinderen, met de focus op kwaliteit en groei, niet op verwachtingen, moeten en prestatie. Dit vraagt focus en reflectie: wat heeft jouw kind nu écht nodig, wat kan je bieden en hoe.

Als we op een andere manier leren omgaan met onze kinderen, zetten we de eerste stap naar een andere manier van leven die iedereen ten goede komt. We kunnen bijdragen aan het zelfvertrouwen van onze kinderen. Daarnaast wordt de hele sfeer binnen het gezin vrolijker en lichter en voelen we ons als ouders beter in ons vel.

The way we talk to our children becomes their inner voice.
Peggy O’Mara

Graag nodig ik je uit om je te verdiepen in enkele kwaliteiten die jou als ouder en als mens kunnen verrijken. We delen in de veilige omgeving van een kleine groep met veel ruimte voor jouw verhaal en jouw vragen.

Elke avond wordt een kwaliteit van bewust ouderschap uitgebreid belicht: connectie – afstemmen – grenzen – vertrouwen – creativiteit. Via deze link vind je een artikel op mijn blog met meer info omtrent deze kwaliteiten.

Huiskameravonden voor ouders

Uit ervaring weet ik dat we het meeste leren van elkaars moeilijkheden, worstelingen én succesverhalen. Heb je samen met enkele andere gelijkgestelde ouders zin in een boeiend en uitdagend gesprek over ouderschap en opvoeding? Jij stelt een groep samen, ik zorg voor de inhoud.

Graag kom ik naar jullie huiskamer om een thema te bespreken. We vertrekken vanuit een theoretische insteek en daarna gaan we met elkaar in dialoog. Er wordt een veilige plek aangeboden waar iedereen met zijn of haar vraag terecht kan. We delen samen en ik vul aan vanuit mijn professionele achtergrond.

Children are not a distraction from more important work.
They are the most important work.
C.S. Lewis

Voorbeelden van thema’s: grenzen stellen, broers en zussen, je kind als spiegel, positief ouderschap, communicatie met kinderen, puberteit, peuters en kleuters, omgaan met emoties (angst, boosheid)

custombox2
 • Thema op maat
 • Adres: jouw huiskamer
 • Duur: 1,5 – 2u
 • Meebrengen: een foto van je kind(eren)
 • Prijs: 15 euro pp (min. 100 euro = 7 personen, de gastvrouw/heer neemt natuurlijk gratis deel)
 • Vanaf 30km wordt ook een km vergoeding aangerekend volgens de officiële richtlijnen
moederavonden-affiche

voorlopig geen data gepland

 

Moederavonden

Moederschap is uitdagend en verrijkend, maar tegelijk ook uitputtend en moeilijk. In de relatie met onze kinderen worden we geconfronteerd met onszelf, onze emoties, onze pijnen en onze verlangens. Laat ons samen verdiepen en groeien als moeder en als vrouw. Laat ons vrouwen elkaar steunen en inspireren op weg naar een meer vervullende, creatieve en verbonden manier van ouderschap.

It takes a village to raise a child.
Afrikaans gezegde

Voel je je ook de nood aan een plek waar je écht jezelf mag zijn? Ik verwelkom je graag in een warme en veilige omgeving om samen met andere moeders je ervaringen, gevoelens, moeilijkheden en successen te delen. Het wordt een verrijkende en gezellige avond in verbondenheid met elkaar.

Thema-avonden

In onze hedendaagse maatschappij staan we vaak alleen met onze ervaringen in het ouderschap. Graag nodig ik alle moeders uit die voelen dat ze nieuwe paden in ouderschap en opvoeden willen verkennen en op zoek zijn naar steun in hun eigen weg als moeder. Deze steun kunnen we niet altijd vinden bij onze eigen (schoon)ouders, vriendinnen, hulpverlenende instanties die vooral gericht zijn op het kind dat moet opgevoed worden om binnen onze maatschappij te kunnen functioneren.

It takes a village to raise a child.
Afrikaans gezegde

We komen samen om rond een thema met elkaar te delen. Het thema wordt ingezet vanuit professionele invalshoek en van daaruit zoeken we samen onze weg naar een meer vervullend, creatief en verbonden manier van ouderschap. De nadruk ligt op het samenkomen en delen van ervaringen en moeilijkheden binnen ouderschap en opvoeding. Het is de bedoeling dat het een gezellige avond wordt in verbondenheid met elkaar, een plek waar iedereen zichzelf mag zijn.

DSC_9359

voorlopig geen data gepland

DSC_9367

voorlopig geen data gepland

Bewust omgaan met kinderen

Soms voelen ouders zich machteloos in de opvoeding van hun kinderen en zien ze echt geen uitweg meer. Vaak blijkt de communicatie tussen ouder en kinderen verstoord te zijn. We begrijpen elkaar niet meer en vervallen in discussies, ruzies en verwijten. Dit kan heel pijnlijk zijn voor zowel ouders als kinderen.

The way we talk to our children becomes their inner voice.
Peggy O’Mara

Als we op een andere manier leren communiceren met onze kinderen, zetten we de eerste stap naar een andere manier van leven die iedereen ten goede komt. We kunnen bijdragen aan hun zelfwaarde gevoel van onze kinderen. Daarnaast wordt de hele sfeer binnen het gezin vrolijker en lichter en voelen we ons als ouders beter in ons vel. Welkom in de kracht van het woord!

Groeien & bloeien: Bewust omgaan met emoties

Dat de soms heftige emoties van kinderen ons uitdagen, hoeft geen betoog. De emoties van ons kinderen confronteren ons met onszelf, onze waarden, onze keuzes en vooral ook met onze eigen emoties. Wie wil groeien in bezield en bewust ouderschap, kan emoties dus niet uit de weg gaan. Enerzijds worden we uitgedaagd om op een betrokken, respectvolle en ook kordate manier om te gaan met de emoties van onze kinderen. Zo kunnen ze zelf leren om hun emoties te hanteren of te uiten en om hun verlangens op een duidelijke manier te communiceren. Omdat we dit vaak zelf niet geleerd zijn in onze eigen opvoeding, kan dit een hele zoektocht zijn voor ouders.

Geef kinderen wortels, geef ouders vleugels.
Indiaas gezegde

Anderzijds worden we ook sterk geconfronteerd met onze eigen emoties. Elke ouder weet wat slaaptekort en vermoeidheid in combinatie met een stel joelende kinderen kan doen. De emoties waar we soms als jarenlang mee worstelen, worden heel sterk wakker gemaakt door het gedrag van kinderen die ons uitdagen tot op onze grenzen. Bewust ouderschap betekent dat we ouderschap aangrijpen om voor ons eigen groeiproces, zodat we onze eigen emoties niet langer moet projecteren op onze kinderen, maar zelf verantwoordelijkheid kunnen opnemen voor onze verlangens. Als we dit niet bewust doen, krijgen onze kinderen de lading van onze frustraties of wordt onze hele visie op opvoeden gekleurd door onverwerkte emoties.

DSC_9388

voorlopig geen data gepland

DSC_9370

voorlopig geen data gepland

Groeien & bloeien: Samen met kinderen groeien

De eerste instinctieve neiging die we hebben als we moeder of vader worden, is om te focussen op het kind en te zoeken naar oplossingen voor zijn of haar geluk. Dit is een zeer belangrijk aspect van ouderschap. Kinderen zijn weerloos in deze wereld zonder ouders die hun steun en veiligheid bieden, begeleiden en coachen in onze maatschappij.

Yesterday I was clever, so I wanted to change the world.
Today I am wise, so I am changing myself.
Rumi

Daarnaast mogen we niet uit het oog verliezen dat onze kinderen zijn zeer bedreven in het spiegelen van onze eigen innerlijke blinde vlekken en onze onbewuste verlangens. De signalen die je kind uitzendt of de moeilijkheden waarmee je geconfronteerd wordt in de opvoeding, kan je bekijken als spiegels voor jezelf. Kinderen zijn heel gevoelig en kunnen als het ware de gemoedstoestand, de interne leefwereld of blinde vlekken van hun ouders spiegelen via hun gedrag, spel, ontwikkeling of problemen. Zo geven kinderen hun ouders en het gezin waarin ze opgroeien de kans om te groeien tot meer krachtige personen!